Holeby Landsbyordning
Skovbørnehave

Skovbørnehaven er en del af Holeby Landsbyordning, sammen med b.la. børnehaven, skolen og SFO'en.

Skovbørnehaven ligger i det naturskønne område ved Søholt Gods.

Skovbørnehaven er et helt særligt sted med masser af udfoldelsesmuligheder. Leg og læring om natur og udeliv sker i et sandt overflødighedshorn af værksteder, legesteder, motorikbaner og bålsteder ved et charmerende gammelt stråtækt hus.

Vi er ude hver dag hele året, og vi udnytter alle de fantastiske muligheder, skovlivet beriger os med.  

Billede af drenge der samler snegle med deres pædagog

Skoven som legeplads

Skoven er børnenes legeplads, og sammen med børnene udvikler, og bygger vi hele tiden nye spændende legesteder.

Ingen ideer eller fantasier er for store eller skøre til at blive afprøvet. Børnene er med i alle processer, når vi laver noget; om det er brænde til bålet, der skal hentes, gulerødder, der skal skrælles, eller brød, der skal bages.

Vi lærer også børnene at blive fortrolige med værktøj, og der går ikke længe, før de mestrer sav, kniv og stemmejern. Et vigtigt fokus i skovbørnehaven er nemlig, at børnene lærer at blive så selvstændige som muligt, så de er rustede til deres videre vej i livet.

Musik, sang og eventyr

Selvom vi befinder os midt i naturen, er kultur også en stor og vigtig del af vores liv i skoven.

Hver dag samles vi omkring sang og dans. Vi spiller på instrumenter og har til alle sange figurer og ting og sager, der er med til at gøre sang og musik til en fængende og fantasifuld oplevelse.

Gennem børnehavetiden får børnene også kendskab til de klassiske eventyr. Historierne bliver fortalt gennem fortællekufferter, som vi har lavet til hvert enkelt eventyr.

Her udspiller hele eventyret sig med hjemmelavede dukker og figurer, kulisser, bøger og andre små genstande. Det er historiefortælling, som åbner for børnenes glæde og begejstring ved eventyr. Gennem musik, sang og eventyr udvikler vi både børnenes sprog, nysgerrighed og møde med kulturens mange former og udtryk.   

Gæster i skoven skaber stolte og imødekommende værter

I skovbørnehaven er vi efterhånden blevet kendt i hele Danmark for vores måde at skabe et unikt udemiljø, men også lande uden for Danmark har fået interesse for vores skovbørnehave.

Det betyder, at vi indimellem får besøg fra lande som Japan, England og Frankrig, og her er det ofte børnene, der tager gæsterne ved hånden og stolt viser deres børnehave frem.

Gennem mødet med gæsterne lærer børnene om imødekommenhed, og de bliver gode til at fortælle og vise, hvad de laver i skoven.

Samarbejde

Vi ønsker, at forældrene skal være så deltagende som overhovedet muligt gennem hele barnets tid i børnehaven. Derfor lægger vi vægt på det daglige samarbejde med jer.

For børnene betyder det meget, at de mærker, at deres forældre viser interesse og glæde for det, børnene laver i børnehaven, og at de oplever, at vi voksne har et godt samarbejde. 

Billede af fællessamling ved bålet

Kontakt

Holeby Landsbyordning - Skovbørnehaven 

Søholtvej 28 – 30, 4930 Maribo

Tlf.: 54 60 71 07

Mail: holebylandsbyordning@lolland.dk